Nicaragua SHG EP Finca Los Potrerillos
22.5.2020
Rebarborový koláč
25.5.2020

Indonesia Aged

83,00 830,00  s DPH

Po zpracování byla tato káva po dobu několika měsíců uložena a pečlivě skladována pro zlepšení kvality a chuti. Vyznačuje se plným tělem, výrazným aroma s chutí po tropickém dřevu a nepatrnou ovocitostí.

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie:

Pěstování kávy v Indonésii má 300letý příběh, který byl výrazně ovlivněn nizozemskou kolonizací. Po získání nezávislosti byly plantáže kontrolovány ze strany vlády nebo byly uzavřeny. Dnes je Indonésie čtvrtým největším producentem kávy na světě. Cca 92% produkce je v rukou malých výrobců, kteří používají tradiční techniky. Mandhelingské kávy jsou pojmenovány po místní etnické skupině „Mandheling“, která žije v severní části ostrova Sumatra, v oblasti Aceh okolo jezera Tawar. Skutečnou výzvou je najít a použít prémiový Mandheling Grade 1 jako základ této speciální kávy. Zrání musí probíhat v tropickém prostředí, kde kávová zrna během období dešťů absorbují vlhkost a následně ji vracejí zpět. Tímto procesem se zvýrazní chuť, ale také zjemní káva. Podmínky ve skladu jsou nezbytné pro úspěšnou produkci kávy. Důležitá je správná vlhkost, pravidelný přesun a také otáčení pytlů.

Celý příběh kávy:

Indonesia Grade 1 – Aged

 

Hmotnost -
Mletí

zrnková, espresso, mokka, french press, turek, džezva, aeropress, vakuum pot

Sáček

100g, 250g, 500g, 1000g

0