Brasil Sul de Minas
24.6.2020

Rwanda Red Honey

87,00 810,00  s DPH

Po přípravě získáte kávu se středním tělem, lehkou sladkostí spojenou s vyšší kyselostí po citrusech, tóny jasmínu a medu.

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie:

Základním principem zpracování honey kávy je sběr pouze zralých třešní. Na konci každé sklizně jsou třešně shromažďovány, drceny ručně či za pomoci mechanických drtiček. Rwanda je země plná rozmanitostí a zároveň bohatá na úrodnou půdu. Celá země je relativně ve vysoké nadmořské výšce, nejnižší bod je 950 metrů nad mořem. Na východě převládají bažiny a slunné savany, zatímco centrum je charakterizováno zvlněnými kopci. Sopky poskytují celé oblasti výživné půdy. V nadmořské výšce asi 1.700 metrů nad mořem pěstuje mnoho drobných producentů odrůdu Red Bourbon. Zpracovávací stanice Gitega Hills byla postavena v roce 2015 v Nyamagabe, v těsné blízkosti národního parku Nyungwe Forest. Tuto stanici postavil Bernard Uwitije, lékárník, který v ní viděl skvělý potenciál. Stanice je vybavena potřebnými stroji, fermentačními nádržemi a 87 sušícími zařízeními – díky tomu je schopna zpracovat až 700 tun kávových třešní za rok. Dodávky přicházejí přibližně od 1.200 farmářů z Gitegy, Karamy, Nyanzy a Ngary. Dva profesionálové dohlížejí na zemědělce, kterým nejenom pomáhají, ale i
dohlížejí na to, aby používali jen ty nejlepší postupy. Bernard také nabízí svým partnerům zdravotní pojištění, půjčky, organické hnojivo z kompostu či semena pro výsadbu ananasů. Na konci každé sklizně se kávové třešně
shromáždí a ručně nebo za pomoci mechanických drtiček drtí. Na zrnu však zůstává zbytek sladké dužiny. Zrna zbavena dužiny jsou pak rozprostřena na tzv. „afrických postelích”, tj. vyvýšených sítech, kde zůstávají obvykle 15 až 20 dnů. Během této doby dochází k vysušování, snižování obsahu vody na 11% a rozkladu cukrů. Během doby sušení je nutné zrna ručně prohrabávat. Nenechte si ujít tento velmi speciální šálek z této mladé zpracovávací stanice!

Celý příběh kávy:

RWANDA Red Honey

 

Hmotnost -
Mletí

zrnková, espresso, mokka, french press, turek, džezva, aeropress, vakuum pot

Sáček

100g, 250g, 500g, 1000g

0