Cuba Superior Lavado Serrano

  • Původ: Kuba
  • Region: Sierra Maestra
  • Nadmořská výška: 1.000 - 1.700 metrů nad mořem
  • Sklizeň: červenec - únor
  • Zpracování: mokré
  • Profil: lehká kyselost, chuť po tabáku a tmavé čokoládě, mírně pikantní, lehce vyvážený

První kávové plantáže na Kubě byly založeny již v roce 1748.
Kávy vyráběné na Kubě jsou hlavně Arabica kávy. Více než 80% vyrobených káv jsou pěstovány v hornaté oblasti východně od Kuby na ostrově s názvem Sierra Maestra. Přibližně 11% produkce se pěstuje v hornatém kraji Escambray (uprostřed ostrova) a v oblasti Pinar del Rio (severo-západní část Kuby).
Roční objem produkce kávy je omezen a to je jeden z důvodů, proč kávy z Kuby jsou dobře známé jako ,,rarita" kávy.

Chcete se zeptat?

Zde je prostor pro Váš dotaz
Souhlasím se zpracováním osobních údajů
Přečtěte si podmínky